Gizlilik Politikası

Biz kimiz

Web sitemizin adresi: https://www.celephukuk.com

A-Hangi kişisel bilgileri ne amaçla topluyoruz

Kullanıcılarımızın “celephukuk.com” adresinde bulunan internet sitemizdeki ziyaretlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmelerini temin etmek, kullanıcılarımıza daha iyi bir hizmet verebilmek ve 5651 sayılı Kanun dahil olmak üzere yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla kullanıcılarımızın kişisel verilerini işleyebilmekteyiz. Kişisel verilerinizi toplamamızın hukuki sebepleri, sözleşme kurulabilmesi ve bunun ifası ile meşru menfaatlerimizdir.

İşlemekte olduğumuz kişisel veriler arasında kullanıcılarımızın cihaz bilgileri, IP adresleri, ülke ve şehir bilgileri,  kullandıkları tarayıcı türü ve dili, siteye giriş zamanları ve sayıları gibi bilgiler bulunabilir.

Kişisel verilerinizi iki şekilde toplayabiliriz:

Sizin Bize Verdiğiniz Bilgiler: Bazı durumlarda sizden belirli bilgilerinizi paylaşmanızı isteyebiliriz. Böyle durumlarda ilgili bilgileri doğrudan siz bize iletirsiniz. Örneğin, sitedeki herhangi bir içeriğe yorum yaparken veya iletişim formunu kullanırken vereceğiniz isim, soyisim, e-posta gibi kişisel verileriniz bu kapsamdadır.

Siteyi Kullanımınız Sırasında Edindiğimiz Bilgiler: İnternet sitemizi kullanımınız ile bağlantılı olarak çerez ve benzeri teknolojiler aracılığıyla sitemizle etkileşiminize yönelik bir kısım verileri otomatik olarak işleyebiliriz.

Bülten e-postalarını sorunsuz bir şekilde gönderebilmek, hizmetlerimizi geliştirebilmek ve 5651 sayılı Kanun dahil olmak üzere yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla aşağıdaki bilgileri işliyoruz.

1-Yorumlar

Ziyaretçiler sitede yorum bıraktığında yorum formunda gösterilen verileri ve ayrıca istenmeyen yorum tespitine yardımcı olmak için ziyaretçinin IP adresi ve tarayıcı bilgisi metnini de toplarız.

E-posta adresinizden oluşturulmuş anonimleştirilmiş bir metin (hash olarak da adlandırılır) Gravatar hizmetine, servisi kullanıp kullanmadığınızı görmek için, sağlanabilir. Gravatar servisinin gizlilik politikası şu adrestedir: https://automattic.com/privacy/. Yorumunuzun onaylanmasından sonra profil resminiz yorumunuzla birlikte herkese görünür.

Kimlik bilgileri: İletişim formları aracılığıyla iletilen öz geçmiş, ad-soyad ve e-posta bilgileri ile ziyaretçilerin sitedeki yazı ve sayfalara yaptıkları yorumlarda zorunlu olarak istenen e-posta ve bazen ad ile soyad bilgilerini işliyoruz. Yine siteye ve bültenlere kaydolmak isteyen kullanıcılarımıza bülteni gönderebilmek amacıyla e-posta ve bazen ad ile soyad bilgilerini işliyoruz.

2-Ortam

Görselleri web sitesine yüklerseniz, gömülmüş konum verileri (EXIF GPS) içeren görseller yüklemekten kaçınmalısınız. Web sitesi ziyaretçileri, web sitesindeki görsellerden herhangi bir konum bilgisini indirip çıkarabilir.

3-İletişim Formları

Kimlik bilgileri: İletişim formları aracılığıyla iletilen öz geçmiş, ad-soyad ve e-posta bilgileri ile ziyaretçilerin sitedeki yazı ve sayfalara yaptıkları yorumlarda zorunlu olarak istenen e-posta ve bazen ad ile soyad bilgilerini işliyoruz. Yine siteye ve bültenlere kaydolmak isteyen kullanıcılarımıza bülteni gönderebilmek amacıyla e-posta ve bazen ad ile soyad bilgilerini işliyoruz.

4-Çerezler

Sitemize bir yorum bırakırsanız, isminizi, e-posta adresinizi ve web sitenizi çerezlerde kaydetmeyi seçebilirsiniz. Bunlar size kolaylık sağlamak içindir, böylece başka bir yorum bıraktığınızda bilgilerinizi tekrar doldurmanız gerekmez. Bu çerezler bir yıl süresince kalır.

Eğer giriş sayfasımızı ziyaret ederseniz, tarayıcınızın çerezleri kabul edip etmediğini belirlemek için geçici bir çerez ayarlayacağız. Bu çerez hiçbir kişisel veri içermez ve tarayıcınızı kapattığınızda atılır.

Giriş yaptığınızda, giriş bilgilerinizi ve ekran görüntüleme seçiminizi kaydetmek için birkaç çerez kaydedeceğiz. Giriş çerezleri iki gün ve ekran seçenekleri çerezleri bir yıl boyunca kalır. “Beni hatırla” seçeneğini seçereniz, girişiniz iki hafta boyunca devam eder. Hesabınızdan çıkış yaparsanız, giriş çerezleri kaldırılacaktır.

Bir makaleyi düzenler veya yayınlarsanız tarayıcınıza ek bir çerez kaydedilir. Bu çerez hiçbir kişisel veri içermez ve sadece düzenlediğiniz makalenin yazı kimliğini gösterir. 1 gün sonra zaman aşımına uğrar.

5-Diğer sitelerden gömülen içerik

Bu sitedeki makaleler gömülü içerik (ör. videolar, görseller, makaleler, vb.) Içerebilir. Diğer web sitelerinden gömülen içerik, ziyaretçinin diğer web sitesini ziyaret etmiş gibi, tam olarak aynı şekilde davranır.

Bu web siteleri sizin hakkınızda veri toplayabilir, çerez kullanabilir, üçüncü taraf tarafından gömülmüş şeklide takip yapabilir ve bir hesabınız varsa ve bu web sitesinde oturum açtıysanız, gömülen içerikle etkleşiminizi takip etme dahil olmak üzere, bu gömülen içerikle etkileşiminizi izleyebilir.

6-Analiz

Site ve bültenlerimizden yararlanan kullanıcılarımıza verdiğimiz hizmeti geliştirmek ve 5651 sayılı Kanun ve ilgili mevzuatındaki yükümlülüklerimizi uymak amacıyla kullanım bilgilerinizi işliyoruz. Bültenin ve bültende yer alan bağlantıların açılma oranı ve sayısı, açıldığı ülkeler, bültenin ulaştığı takipçi sayısı ve kullanıcılarımızın bültenle etkileşimlerine yönelik veriler gibi çeşitli bilgileri topluyoruz.

Kişisel verilerinizi sadece yukarıda bahsi geçen amaçlar dahilinde işliyoruz, hiçbir şekilde pazarlama veya diğer amaçlarla kullanmıyor ve üçüncü kişilere aktarmıyoruz.

B-Verinizi kimlerle paylaşıyoruz

Kişisel verilerinizi üçüncü kişilerle keyfi paylaşmamaya üst düzey önem veriyor ve bu konuda itinayla hareket ediyoruz. Bu sebeple burada yer alan kişisel verilerinizi sadece yasal bir zorunluluk veya bir mahkeme kararı olması halinde veya yukarıdaki amaçlar dahilinde hizmet aldığımız firmalarla (örn. internet sitesi barındırma hizmeti almakta olduğumuz şirket, toplu e-posta gönderim şirketi) paylaşabiliyoruz.

Örneğin analitik hizmetleri için Google Analytics kullanmaktayız. Her ne kadar Google Analytics tarafından edinilen bilgiler anonim hale getirilerek saklanıyor olsa da belirli bir süre için bazı tür verileriniz Google’ın yurt dışındaki sunucularında işlenebilmekte. Google Gizlilik Politikası için tıklayınız.

C-Verilerinizi ne kadar süre tutarız

Bir yorum bırakırsanız, yorum ve meta verileri süresiz olarak saklanır. Böylece, takip eden yorumlarınızı denetim kuyruğunda tutmak yerine otomatik olarak tanıyabilir ve onaylayabiliriz.

Web sitemize kayıt yaptıran kullanıcılar için (varsa) kullanıcı profilinde sağladıkları kişisel bilgileri de saklarız. Tüm kullanıcılar kişisel bilgilerini istedikleri zaman görebilir, düzenleyebilir veya silebilir (kullanıcı adı değiştirme hariç). Web sitesi yöneticileri de bu bilgileri görebilir ve düzenleyebilir.

D-Verileriniz üzerindeki haklarınız neler

Bu sitede bir hesabınız veya yorumlarınız varsa, bize sağladığınız veriler dahil olmak üzere, hakkınızda tuttuğumuz kişisel verilerin dışa aktarılmış bir dosyasını almayı isteyebilirsiniz. Ayrıca, hakkınızda tuttuğumuz tüm kişisel verileri de silmeyi isteyebilirsiniz. Bu, idari, yasal veya güvenlik amaçlarına uymak zorunda olduğumuz hiçbir veriyi içermez.

Kişisel veri sahibi olarak, KVK Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca kişisel verilerinize ilişkin aşağıdaki haklara sahipsiniz:

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • 6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde bu zararın giderilmesini talep etme.

E-Verinizi nereye gönderiyoruz

Ziyaretçi yorumları otomatik istenmeyen yorum algılama servisi aracılığıyla kontrol edilebilir.

Web Sitemiz, internet sitemizi ziyaret eden ve bültenlerimize kaydolan kullanıcılarımıza ait birtakım kişisel verileri topluyor ve bu verileri kişisel verilerin korunması ve ilgili diğer mevzuata uygun olarak işliyoruz.